Napredek na področju klimatizacije in hladilne tehnologije: Vloga Frascold-a v boju proti podnebnim spremembam

Tehnologije klimatizacije in hladilne tehnologije postajajo ključni dejavniki globalnih prizadevanj za boj proti podnebnim spremembam. S temperaturnim naraščanjem in rastjo prebivalstva se pričakuje eksponentna rast povpraševanja po sistemih za ogrevanje, prezračevanje, klimatizacijo in hlajenje (HVACR). Nedavne študije kažejo pomemben porast povpraševanja po rešitvah za klimatizacijo.

Zavedajoč se nujnosti zmanjšanja ogljičnega odtisa celotnega sektorja, vodilni v industriji krepijo prizadevanja za skladnost z zahtevnimi evropskimi in svetovnimi predpisi. Ti predpisi narekujejo drastično zmanjšanje uporabe fluoroogljikovodikov (HFC), spodbujajo pa uvedbo sistemov, ki uporabljajo hladilna sredstva z nizkim potencialom globalnega segrevanja (GWP). Marco Perri, vodja razvoja in tehnične podpore pri Frascoldu, poudarja to prelomno spremembo: “Frascold je na čelu te transformacijske poti, s pomembnimi vlaganji v raziskave in razvoj ter izboljšanje laboratorijskih zmogljivosti. Naš cilj je predstaviti nove generacije kompresorjev in dosledno testirati obstoječe, pri čemer uporabljamo alternativna hladilna sredstva (npr.: R290 in CO2 (R744)) – bodisi naravna bodisi hladilna sredstva iz skupine hidrofluoroolefinov (HFO). Naše zaveze so usmerjene v izpolnjevanje naraščajočega povpraševanja po trajnostnih, varnih in visokozmogljivih rešitvah.”

Frascoldov laboratorij je središče njihovih inovacij

V okviru svojega strateškega načrta naložb je Frascold razširil svoj napreden laboratorij, ki se nahaja v proizvodnem mestu v provinci Milan. Med opaznimi dodatki je specializiran preizkusni sistem za propan, opremljen s posodobljenim kalorimetrom in robustnim sistemom vzdržljivosti za CO2 (R744). Ti novi sistemi dopolnjujejo obstoječe preizkusne klopi, skupaj pa preoblikujejo prostor za preizkušanje v avtentično središče odličnosti. S pomočjo strokovnjakov pri Frascoldu zagotavlja laboratorij največjo kakovost in zanesljivost tako za preverjanje obstoječih izdelkov kot tudi za testiranje inovativnih novih verzij kompresorjev.

V zasledovanju trajnosti Frascoldovo zavezanost k razvoju okolju prijaznih rešitev postaja očitna. Naložba podjetja v napredno testno infrastrukturo odraža predanost izpolnjevanju razvijajočih se potreb industrije klimatizacije in hladilne tehnologije ter sočasno sledenje globalnim pobudam za ustvarjanje bolj okoljsko ozaveščene prihodnosti.

Več informacij: https://www.frascold.it/en/laboratory-and-testing-sustainability/reliability-safety-and-sustainability