7. aprila 2023 je EMPOR gostil Danfossov program certificiranja veletrgovcev. Ta obsežna pobuda za usposabljanje je zajemala vrsto bistvenih tem in udeležence opremila z dragocenim in strokovnim znanjem. Med obravnavanimi temami so bili elektronski ekspanzijski ventili, AK-CC55, Ref Tools App, Optyma iCO2, Optyma Control AK-RC 2xx/3xx, CO2 industrijski hladilni sistemi in ekspanzijski ventili TD1. Uspešen zaključek programa je dosegel vrhunec z izdajo certifikatov vsem udeležencem, ki dokazujejo njihove izboljšane zmogljivosti na teh kritičnih področjih.

Izboljšanje znanja o elektronskih ekspanzijskih ventilih:

Program certificiranja je zagotovil poglobljeno raziskovanje elektronskih ekspanzijskih ventilov, vključno z ETS Colibri, ETS 5M, ETS 8M, AKV 10P in AKV 10PS. Udeleženci so pridobili celovito razumevanje delovanja, namestitve in optimalne uporabe teh naprednih ventilov. Program je poudaril pomen natančnega krmiljenja, energetske učinkovitosti in izboljšane zmogljivosti sistema, ki jo je mogoče doseči s pravilno uporabo elektronskih ekspanzijskih ventilov.

Podrobneje smo spoznali AK-CC55:
Program usposabljanja se je poglobil tudi v AK-CC55, vrhunski krmilnik, zasnovan za optimizacijo hladilnih sistemov. Naučili smo se, kako izkoristiti moč AK-CC55 za izboljšanje zanesljivosti sistema, energetske učinkovitosti in nadzora temperature.

Ref Tools aplikacija:
Spoznali smo Ref Tools, zbirko programskih orodij za strokovnjake za hlajenje, ki udeležencem omogoča, da izkoristijo njene funkcije za izboljšano diagnostiko, analizo sistema in odpravljanje težav.

Raziskovanje Optyma iCO2 in Optyma Control AK-RC 2xx/3xx:
Danfossov program certificiranja veletrgovcev je predstavil Optyma iCO2, inovativno rešitev za transkritične hladilne sisteme CO2. Zaposleni v EMPOR-ju so se seznanili z načeli delovanja, prednostmi in optimalnimi nastavitvami Optyma iCO2. Poleg tega so udeleženci pridobili vpogled v Optyma Control AK-RC 2xx/3xx, inteligentni krmilnik, ki omogoča napredno upravljanje sistema, nadzor na daljavo in enostavno integracijo s sistemi za upravljanje zgradb.

Predstavitev industrijskih hladilnih sistemov CO2:
Program je zajemal delovanje in najboljše prakse za industrijske hladilne sisteme s CO2. Izvedeli smo o edinstvenih značilnostih, varnostnih vidikih in okoljskih prednostih CO2 kot hladilnega sredstva v industrijskih aplikacijah.

Ekspanzijski ventil TD1:
TD1 je ekspanzijski ventil, zasnovan za nadzor vbrizgavanja tekočine v uparjalnike z majhno zmogljivostjo za komercialne hladilne rešitve, kot so na primer trgovci s steklenimi vrati, sušilniki zraka, hladilnice in tovornjaki/prikolice.

Zaključek:
Certifikacijski program Danfoss Wholesaler, ki je potekal na izobraževanju v našem EMPOR-ju 7. aprila 2023, se je izkazal za super izkušnjo za vse udeležence s celovitim usposabljanjem o elektronskih ekspanzijskih ventilih, AK-CC55, Ref Tools, Optyma iCO2, Optyma Control AK-RC 2xx/3xx, CO2 industrijskih hladilnih sistemih in TD1 ekspanzijskih ventilih.